AZ ÉPÜLET AUTOMATIZÁLÁS LEGNAGYOBB LÉTSZÁMÚ HAZAI CÉGE
Kérdése van? Hívjon minket!
Budapest: 1/296-0296 - Debrecen: 52/368-300
TERMÉKKERESŐ

TERMÉKEINK

    
    

Intelligens épületautomatika - komfortosabb kevesebbért

Mit is jelent az intelligens épület?

Intelligens épület minden olyan irodaház, bevásárlóközpont, ipari csarnok, sportcsarnok, könyvtár stb., amelynek elektromos berendezései egymással és egy központi egységgel tudnak kommunikálni.

Melyik után érdeklődik Ön részletesen?

Miért legyen intelligens az épület?

Funkcionálisan magasabb minőséget jelent, mert az intelligens épület komfortosabb lesz kevesebbért. Az automatizálás emeli az épület komfortzónáját, és javítja működtetése hatékonyságát is. Az automatizálás költsége néhány év alatt megtérül az alacsonyabb működtetési költségekből.

Jogosan merül fel bennünk a kérdés hogy szükség van-e egyáltalán intelligens épületekre?

Vegyünk egy egyszerű példát:

Hőmérséklet és fényviszonyok szabályozása könnyen, egyszerűen és költséghatékonyan

Például ha egy épületben van 40 világítási kör, 20 elektromos motorral ellátott és működtetett sötétítő függöny, sok különböző hőmérsékleti zóna, ahol a hőmérsékletek eltérnek, akkor ennek szabályozása rengeteg időt rabolna el mindenkitől. Emellett a költséghatékony üzemeltetés is nehézkesen megoldható.

Sokkal egyszerűbb és gyorsabb megoldás, ha mindezt egy központi egységgel be tudjuk állítani és ezzel működtetjük, ez így viszont egy automatizált rendszer, így ekkor már intelligens épületről beszélhetünk.

Fűtés és hűtés szabályozás gazdaságosan

Egy másik lehetőség lehet, hogy a rendszer a fűtési/hűtési rendszerét vezérli, ezáltal energiát takarít meg. Ha senki sem tartózkodik a házban, irodában az adott helyiségben akkor alacsonyabb hőmérsékletre állítja a helyiség hőmérsékletét, viszont ha valaki a helyiségben van, akkor a fűtést normál állapotba állítja. Ugyanez a folyamat elmondható a hűtésre is.

fűtés és hűtés szabályozás

Ezeknél a rendszereknél lehetőségünk van arra is, hogy távolról is hozzáférjünk a rendszerünkhöz interneten keresztül. Ezáltal egy számítógép segítségével minden egy kézben tartható és átlátható a rendszer, illetve távoli elérés esetén a folyamatok ideje is lerövidül.

Tehát az intelligens épületeket az alábbi tulajdonságokkal tudnám jellemezni:

Alkalmazási területek:

Az intelligens épületautomatikáról további információra van szüksége?

    
    

Hírek

2019.
szeptember 03.

Ganz táblaműszerek akciós áron!

TERMÉKKERESŐ

AJÁNLOTT TERMÉKEINK

  • Termék
  • Termék
  • Termék
  • Termék
  • Termék
  • Termék
  • Termék
  • Termék
Nézze meg
bemutatkozó filmünket!Video

IAS Automatika - bemutatkozó videó

×