AZ ÉPÜLET AUTOMATIZÁLÁS LEGNAGYOBB LÉTSZÁMÚ HAZAI CÉGE
Kérdése van? Hívjon minket!
Budapest: 1/296-0296 - Debrecen: 52/368-300
TERMÉKKERESŐ

TERMÉKEINK

Hírek Új generációs pillangószelep és hajtómű a Belimo-tól

A pillangószelepek az épületgépészeti rendszerek alapvető elemei. Legtöbbször azonban a legkevésbé sem ideálisak az alkalmazásra: szivárognak, a futásidő messze nem a HVAC alkalmazásokra kitalált, nagyok és nehéz telepíteni őket. Hogyan változtat ezen a Belimo?

                Az új pillangószelep és az új PR hajtóművek elsősorban a telepítésnél rendelkeznek számos előnnyel, de a működési hatékonyságban és egyéb műszaki tartalomban is előreléptek.

Súly és méretcsökkentés

A teljes súly és a magasság is lecsökkent (különösen az SY típushoz képest szembetűnő a különbség). A telepítés mindössze két csavarral történik, a felhelyezés és a kábelezés is egyszerű.

Nézze meg a videót a telepítésről

Egyszerűbb üzembe helyezés

A PR hajtómű a beépített NFC megoldással (Near Field Communication) lehetővé teszi a mobiltelefonról történő, egyszerű üzembehelyezést, paraméterezést illetve karbantartást. Ez akkor is lehetséges, ha a motoron nincsen tápfeszültség.

Megbízható működés

Ha az öt éves garancia nem lenne elegendő, az öntanuló működés lehetővé teszi, hogy a szelephez igazodjon a hajtómű működése. A hajtómű megáll, ha a maximális nyomatékot elérte vagy 0°-os pozícióban van. A különösen fontos, tömör zárás, az alábbi görbék alapján valósul meg.

Láthatóság

A szelepen elhelyezett pozíciójelzők megmutatják, hogy milyen helyzetben van a pillangószelep. Így az aktuális állapot már messziről látszik, nem kell extra eszköz hozzá. Emellett olyan hőszigetelést hoz létre, ami megakadályozza a hajtóműn a kondenzációt.

Energiamegtakarítás

Az új szeleptestnek köszönhetően lecsökkent a kapcsolódó felület a szelep tömítése és a szelep között. Ez csökkentett nyomatékot jelent a teljes élettartamon át, aminek következtében 80%-al kevesebb energiát használ a szelep-hajtómű kombináció. Természetesen ez a transzformátor méretezésére is hatással van, ami a telepítési költséget csökkenti.

Intelligens fűtés megakadályozza a kondenzációt

Az integrált hőmérséklet és páratartalom érzékelő kapcsolja az integrált fűtést – persze csak akkor, ha az alkalmazás megköveteli.

Biztonság tápkimaradás esetére

A PRK SuperCap hajtómű magas működési biztonságot teszt lehetővé – azaz áramkimaradás esetén a kívánt biztonsági helyzetbe mozgatja a szelepet. Mindemellett a BACnet-es verzió egyben az épületfelügyeleti rendszerek által elvárt kommunikációt is lehetővé teszi.

A műszaki adatok előtt álljon itt egy újabb videó a kiegészítő kapcsoló telepítéséről

Műszaki adatok

 

Forrás:

http://www.iasautomatika.hu/belimo-pillangoszelepek-es-hajtasok

http://www.belimo.at/ch/en/News/Product/index.cfm?#BFV16

 

TERMÉKKERESŐ

AJÁNLOTT TERMÉKEINK

  • Termék
  • Termék
  • Termék
  • Termék
  • Termék
  • Termék
  • Termék
  • Termék
Nézze meg
bemutatkozó filmünket!Video

IAS Automatika - bemutatkozó videó

×