AZ ÉPÜLET AUTOMATIZÁLÁS LEGNAGYOBB LÉTSZÁMÚ HAZAI CÉGE
Kérdése van? Hívjon minket!
Budapest: 1/296-0296 - Debrecen: 52/368-300
TERMÉKKERESŐ

TERMÉKEINK

Hírek Hogyan építsünk szoba-szabályozást SE8000-rel? - 1.rész

A legnehezebb jól kiválasztani a zónaszabályozót, hogy jól nézzen ki, elősegítse az energia megtakarítást, költséghatékony megoldást nyújtson és egyben minden műszaki igényünket kielégítse. Különös tekintettel arra, ha már meglévő szépen festett szobánkat nem akarjuk szétverni kábelezés miatt…

Elsőként meg kell mutatni az ügyfélnek, hogy a szabályozó kinézete megfelelő, sőt, ha szeretné, akkor kisebb változtatásokkal igényeinek megfelelően alakítható a falra kerülő előlap kinézete. Amennyiben alapvetően nem szabályozástechnikai szakemberrel tárgyalunk nagyon fontos szempont lesz a kinézet!

Sokszor előfordul, hogy az ügyfél nem zöldmezős beruházáshoz keresi a berendezést, hanem egy meglévő épületet szeretne felújítani. Ekkor szinte automatikusan érkezik a megjegyzés: nem szeretném szétveretni a szobákat, hogy pár kábelt behúzzunk. Ráadásul az napokra (ha nem hetekre) használhatatlanná teszi a szobát, újra kell festeni, tapétázni. A problémára kiváló megoldást jelentenek a vezetéknélküli kommunikációs eszközök. A szobában a távolságok rövidek, így nincsen gond az alkalmazásukkal.

Itt már egy kicsit segíteni lehet a döntést a technológia előnyeinek bemutatásával:

  • ajtó és ablaknyitás érzékelők: ha nyitva vannak a nyílászárók, a rendszer nem fűti/hűti feleslegesen az utcát, jelentős mennyiségű enerigát megtakarítva
  • jelenlét érzékelő: ha nem tartózkodik senki a szobában, a rendszer egy alacsonyabb energiafelhasználású állapotba megy át, ekkor is jelentős energiát megtakarítva a fűtés/hűtési számlából

Ehhez a felhasználáshoz a VCM8000 kommunikációs modul szükséges a megfelelő vezeték nélküli érzékelő kiegészítésével.  Ha az ügyfél nem akarja az első beruházásban? Nincsen gond ezek később is beépíthetők a rendszerbe – ez a fajta moduláris felépítés nagy rugalmasságot ad.

Végül elérkeztünk ahhoz a részhez, mely ügyfelünket kevésbé érdekli, de a telepítők számára éppoly fontos: a megfelelő készülék kiválasztása. A Schneider Electric helység és zónaszabályozói a Magyarországon előforduló tipikus alkalmazásokra kiváló megoldást adnak. Fan-coil rendszerekhez, levegő minőség szabályozáshoz, hőszivattyúkhoz egyaránt található megoldás.

A szabályozókhoz a megfelelő relécsomagot kell kiválasztani, ami jelentősen gyorsítja a telepítést, és számos alkalmazás esetében előre elkészített be és kimeneti megoldásokat ad.

A következő részben egy kicsit belemegyünk a működés részleteibe, illetve azok hogyan segítenek abban, hogy végfelhasználónk vonzóbbnak lássa a megoldást. A kiválasztást segítő segédletet egy oldalba sűrítve az alábbi linken elérheti.

Részletek:http://www.iasautomatika.hu/upload/letoltesinfo/se8000_attekintesi_segedlet.pdf

 

Forrás: www.schneider-electric.com

 

TERMÉKKERESŐ

AJÁNLOTT TERMÉKEINK

  • Termék
  • Termék
  • Termék
  • Termék
  • Termék
  • Termék
  • Termék
  • Termék
Nézze meg
bemutatkozó filmünket!Video

IAS Automatika - bemutatkozó videó

×